|- Hjem -|- Kontakt oss -|- Om oss -|- Program -|- Bli med -|- English -|

Bibelgrupper
Livsseilasen
Menighetsbladet

Keltisk messe i kirka i Korsgata

Førstkommende søndag skal gudstjenesten i Sarpsborg Frikirke ha form av en keltisk messe. Da besøker gruppa BARD, der Anne Kristin og Svein Aasmundtveit er sentrale, kirken i Korsgata. Ordet BARD er keltisk og betyr dikter, sanger, musiker eller forteller. Gruppa BARD, som består av sangsolister, fiolin, gitarer, bass og piano, samt forteller - skal altså lede en gudstjeneste med keltisk preg. Gruppa har gjennom flere år reist rundt til forskjellige menigheter, fortrinnsvis på Østlandet, med dette konseptet.

I år 563 reiste en munk fra Irland til den lille øya Iona ved Skottlands vestkyst. På dette øde og forblåste stedet grunnla han et kloster som siden er blitt brukt av mennesker på pilegrimsreiser på jakt etter stillhet og ensomhet. Menneskene som bor og lever på Iona har gjennom mange år samlet og gitt ut sanger og liturgier som blir brukt på øya. De siste årene har interessen for keltisk kristendom økt kraftig. I Norge er fellesskapet Iona Community blant annet kjent gjennom sangbøkene , ”Sanger fra vest” og ”Sanger på reisen”. Sanger herfra er for øvrig på vei inn i den nye norske salmeboka. Tekstene som leses i gudstjenesten er også hentet fra disse bøkene. Sangene, musikken, bønnene og de øvrige tekstene har en folketonepreget og jordnær form, de er innholdsrike, kommuniserer med et bredt spekter av mennesker og inviterer til ettertanke og refleksjon.

Vi håper mange benytter anledningen til å delta i en gudstjeneste som har et litt annet uttrykk enn flertallet av norske gudstjenester. Og vi har forventninger til at den keltiske messa skal berike deltakerne og gi inspirasjon til å åpne opp for de ord og tanker de blir presentert for.

Les med om BARD her